Zeznuo sam se samo sto nisam i ovde napisao to naveliko i nasiroko kao na jednom drugom forumu...
Uglavnom prica je bila o tome sto samo oni koji su lose prosli izdaju album brzo, sto se ne slazem... Ranije, u devedesetima, su svi snimali svake godine i uvek imali hit koji i danas postoji.
Ali onda sam i rekao upravo to, da je danas FINANSIJSKI losa situacija i da zbog toga nema albuma, a ne zato sto je ovaj ili onaj album prosao ili pukao.
I bas sam za primer uzeo Tanju, Miru i Cecu... Ova prva zavisi od Popovica, ova druga od toga da li ce imati love, ali za ovu trecu nema opravdanja... Njena publika ceka 4 godine, a znamo svi da Marina ima policu sa "pesmama za Cecu" koje su najbolje sto ona ima da ponudi i da jedino sto ova treba da uradi je da skine nesto sa police i otpeva, a da para nema - to je nebuloza, puna ja ko brod.
Sto se ove dvojice tice, ono sto radi Georgijev nije ni nepostovanje nego pljackanje publike.
Non-stop po jedna pesma, ali svakako i tu jednu izdaje na kioscima da ne propusti neki dinar slucajno.
Ili Nikolicka i Bekvalac... Prodaju 2 nove pesme i 2 remiksa po ceni celog albuma.
E to je nepostovanje publike, kao i to sto kad mozes cekas i jos dajes izjavu "ulenjila sam se, mrzi me da snimam"...
I da, ne slazem se sa tim da su samo autorska prava problem... Cinjnenica je da jesu, ali da se ne lazemo ni autori, a ni pevaci ne ocekuju da ce od toga zaraditi, ili od tiraza... Ovo je doba downloada i pomirimo se sa tim...
Problem je, ako gledamo samo iz ugla pevaca, sto oni "boluju"od IMENA i smatraju da je dobro samo ono sto potpisu Marina i Braja (i nasa Mira je takva sto nam je svima jasno).
A "tamo negde" postoji kamara dobrih, neafirmisanih autora koji bi dali hit za malu cifru samo zato sto nisu poznati, a pisu bolje i od braje i od marine, ali ne mogu da izadju na svetlost dana zbog njihovvog monopola.
Tipican primer su Milos i Filip koji su "Aspirin' poklonili, a Seki je to bio veci hit od svih Brajinih i Marininihpesama na albumu ZAJEDNO!