Javne ličnosti su zahvaljujući skupocenim automobilima postale obesni vozačiMira Škorić: Dođite da vas provozam 200 na sat!Zahvaljujući velikoj zaradi, folk zvezde i zvezdice imaju mogućnost da kupe dobre i brze automobile, koje kasnije nesebično arče na drumovima. Samo u ovoj godini, zabeleženo je šest saobraćajnih nesreća, a poznate ličnosti obožavaju ludu i brzu vožnju.
Poslednja je pažnju privukla Elena Karić, koja je pre nekoliko dana naletela na jednog mladića kod Kalenić pijace u Beogradu, a najgore je prošao Šako Polumenta, koji se oporavlja u podgoričkom kliničkom centru, srećom bez ozbiljnijih povreda. Podsećamo da je u udesu sa njim kod Ulcinja smrtno stradao taksista Džemal Ješević.
Na listi poznatih domaćih ličnosti koje su imale pehove na četiri točka je i Aca Lukas, koji je pre dva meseca skoro potpuno uništio svoj BMW, kada je u pokušaju da izbegne direktni sudar sa automobilom koji je prešao na njegovu stranu kolovoza, u noći između 29. i 30. juna na magistralnom putu Bar - Sutomore, udario u zaštitni zid.
- Imao sam sreće da sam tada vozio normalnom brzinom i to me je spaslo - rekao je tada Lukas.
Marija Šerifović izazvala je pre petnaestak dana manji saobraćajni udes u Splitu. Ona je svojim „tuaregom“ na semaforu udarila vozača skutera koji joj je zbog toga izmamio 200 evra.
- Ljubazno me zamolila da ne zovemo policiju. Pitao sam je kako vozi, a ona je rekla da se zagledala u momka za volanom - rekao je vozač skutera.
Mitar Mirić je nedavno sleteo sa druma u njive kod mesta Orašje, kada je povredio ruku i glavu.
Putevi u Bosni su umalo koštali glave i Sinana Sakića, koji je, doduše, kao suvozač doživeo nesreću kod Doboja u kojoj je zadobio potres mozga i prelom dva rebra.
Ostali pevači koji su poslednjih godina zbog brze vožnje prolazili samo sa ogrebotinama i oštećenjem automobila ceh su plaćali samo u kešu jer su ih organi reda na vreme primetili.
Među onima koji su rekorderi u plaćanju kazni su Dara Bubamara, Seka Aleksić, Mira Škorić... Poslednjepomenuta se više puta hvalila kako „muški“ vozi, pa čak i predstavnicima medija. Kada je pre nekoliko godina saznala da boluje od raka brzom vožnjom je sebi htela i život da oduzme.
- Dođite da vas provozam 200 na sat, da vidite šta je adrenalin - rekla je jednom novinaru Mira. Poznati retko ostaju bez vozačke dozvole jer kod policajaca prođu na šarm uz autogram i CD, a nekada dobro iskeširaju da bi ostali u društvu sa knjižicom i pečatom B kategorije.
Ni deca folk zvezda nisu daleko od svojih roditelja. Sinovi Snežane Đurišić i Vere Matović su imali teške nesreće, u kojima je, dok su bili za volanom, po jedna osoba smrtno stradala.
Taša Kojić ne vozi brzo, ali spada u red najgorih vozača na estradi, zbog čega je tata Keba ne pušta često samu na drumove. Nije ni čudo, kada je dosad iščukala sve automobile iz dvorišta.