Zvezde Granda: A zvezde neće postati...
Subota, 25. oktobar 2008. 23:54
Takmičenje Zvezde Granda nastavilo se u "nemilosrdnom" maniru. Kako odmiče serijal u kojem Srbija traga za novim licem estradne scene, tako se zahuktava i šou - od prošle nedelje publika svojim glasovima izbacuje po dva takmičara.
Prošle nedelje takmičenje se završilo za Gorana Kamberovića i Balšu Vujčića a ove za Jelenu Jovanović i Mariju Stojićević.
Kao i uvek, poznati žiri, ovaj put u sastavu Mira Škorić i polovina dvojca Luna Čeda Čvorak, bio je zadužen za pohvale i kritike.
Prva je sa pesmom "Mon amour" Slavice Ćukteraš nastupila Marija Stojićević, 22-godišnjakinja iz Petrovca na Mlavi, a potom i 18-godišnja Jovana Lazić iz Sremske Mitrovice koja se za dalji plasman borila pesmom Danijele Vranić "Da ne vidi ona".
Ubrzanim tempom nastupale su Jelena Jovanović, atraktivna plavuša iz Beograda koja po rečima Ace Lukasa i Marije Šerifović "nije jedna od najboljih ali ima ono nešto", sa pesmom "Nikada više", Bojana Šarović sa Cecinom pesmom "Devojko veštice", Mirjana Mirković sa Sekinom "Kraljicom" i Jelena Durković iz Zemuna koja je otpevala "još jednu Cecinu" - "Pile".
Sedma je nastupila Slađana Miljković, 25-godišnja takmičarka iz Leskovca sa pesmom Gordane Stojićević "Pusti me da nađem srcu lek", a potom toga je Svetlana "Big mama" Tanasović pesmom "Ja ne mogu mila majko bez njega" i sigurnim nastupom dovela publiku do usijanja.
Došao je red i na neprijatniji deo večeri – ocene žirija.
Marija je po Mirinim rečima izgledala kao "pahuljica" i pevala kao da je rođena na sceni, Jovana Lazić je, kako Čeda kaže, "na velikom početku za tako male godine", ali je Miri morala da se dokazuje pesmom "Zajdi zajdi" kojom je izazvala ovacije publike. "To je to! Ne pevaj ono što je trendu, već ovo", posavetovala je zvezda hitova "Otkači" i "Otvoriše se manastirska vrata".
Jelena Jovanović je osim saveta, od Čede Čvorka dobila i "nepristojnu poslovnu ponudu".
"Bilo bi dobro da budeš kod mene u Luni. Ali, ako radiš za mene to znači da moraš da skratiš taj minić za još deset centimetara. Dobićeš još više aplauza", rekao je Čvorak, dok joj je Mira Škorić pohvalila "čizmice i kosicu".
Pošto nije bila zadovoljna odabirom pesama, Mira je od svake takmičarke tražila da "ide na popravni". Tako je Bojana Šarović pevala "Ti si želja mog života" grupe Magazin, Mirjana Mirković je morala da otpeva "narodnjak", a Jelena Durković "Lepotan" Svetlane Cece Ražnatović.
"Big mama" je dobila posebnu pohvalu od Čede.
"Kad sam dolazio nisam znao ko kako izgleda, ni kako ko peva. Čuo sam jednom od klinaca da u Grandu ima ’neka matorka’ koja dobro peva. Pogrešili su – izgledaš odlično i možeš da počneš karijeru kao devojčica. Ti si lekcija svim ovim takmičarkama!".
"U meni si izazvala ono što nijedna takmičarka do sada nije", bila je kratka Mira Škorić a potom zamolila Svetlanu da otpeva "neki jazz" - "Summertime".
Nakon nervoze koju je svojim "crvenim stolicama" potpirivao čelni čovek Granda Saša Popović, ali i malo suza, takmičenje za veliko finale koje će biti održano 13. ili 20. juna naredne godine nastavljaju Jovana Lazić, Mirjana Mirković, Jelena Durković, Slađana Miljković, Svetlana Tanasović i Bojana Šarović.
(MONDO)